Skip to main content
ITINERARY

Απολαύστε ένα 1-μονοήμερο
στο χωριό Κακοπετριά

Κακοπετριά

Ένα χωριό απόλαυσης, περιπέτειας και της ανακάλυψης

Σημείο εκκίνησης – Τελικό σημείο

Αεροδρόμιο Λάρνακας – Κακοπετρία

Απόσταση

102 km

Διάρκεια

1 Ημέρα

Means of Transport

Car, Taxi, Bus, Personal Guide, Package Tour

Highlights

Kakopetria is a town in Cyprus located 55 kilometres southwest of the capital, Nicosia.

Διαδρομή στο χάρτη


Γνωρίζωντας την Κακοπετριά

DAY 1 –  We Suggest

Ξεκινώντας ένα ξέγνοιαστο περίπατο στα στενά της παλιάς Κακοπετριάς.
 • Stop 1
  Τα στενά της παλιάς Κακοπετριάς

  Ξεκινώντας ένα ξέγνοιαστο περίπατο στα στενά της παλιάς Κακοπετριάς, θα σας προσελκύσει και θα σας μαγέψει ο τρόπος που είναι όλα τα σπίτια χτισμένα το ένα διπλά στο άλλο και τα περισσότερα με δυο ορόφους. Εκεί διακρίνεις από τις στέγες των σπιτιών ένα ονειρεμένο δρόμο από κεραμίδια, οπού αξίζει μια φωτογραφία. Στην συνέχεια μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπέροχο περίπατο σας στα στενά της παλιάς Κακοπετριάς που είναι ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής.
 • Μονοπάτι της Βατερής

  Stop 2
  Μονοπάτι της Βατερής

  Η θεά Αθηνά και ο Ηρακλής το περπατήσανε, εσύ? Μονοπάτι της Βατερής, δεν πρέπει να παραλείψετε αυτό το υπέροχο μονοπάτι. Ένα μονοπάτι όπου τα έχει όλα. Δηλαδή, εκτός από το μονοπάτι της φύσης οπού περπατάτε θα σας συνοδεύει και το ποτάμι όπου θα κάνει την διαδρομή ακόμα πιο ευχάριστη και μαγευτική. Επίσης η πανέμορφες ξύλινες γέφυρες όπου γεφυρώνουν το ποταμό, και τα παγκάκια όπου έχουν θέα την υπέροχη φύση μαζί με τον ποταμό και τις γέφυρες. Τέλος, μπορείτε να ξεδιψάσετε με το κρυστάλλινο και κρύο νερό από την Βρύση Βατερή.
 • Stop 3
  The Mill Restaurant

  Ένα εστιατόριο με μια αξιοθαύμαστη τοποθεσία όπου σου προσφέρει μια καταπληκτική θέα και ποιοτικό φαγητό. Προλάβετέ να κάνετε κρατήσεις, γιατί το εστιατόριο ο Μύλος εκτός από την καταπληκτική θέα και ποιότητα φαγητού φημίζεται επίσης για την πιο νόστιμη πέστροφα. Καλή σας όρεξη!

 • Stop 4
  Πέτρα του Ανδρογύνου – Κακοπετριά

  Είναι ευρέως γνωστό, πως η Θεά Αφροδίτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Κύπρο και την ιστορία της ως νησί. Αυτό αποδεικνύεται μέσω των χιλιάδων μύθων και θρύλων που εξυμνούν τη Θεά του Έρωτα αλλά και λόγω των πολλών Ναών, Ιερών και ανακτόρων προς τιμή της, που βρίσκονταν σκορπισμένα σε όλο το νησί.
  • Read more

   Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν, που η Θεά Αφροδίτη και η Θεά Αθηνά, επέλεξαν μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, το χωριό Κακοπετριά για να κτίσουν τις κατοικίες τους. Συγκεκριμένα, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, μαζί με τις Κύπριδες νύμφες και τον Άδωνι, διοργάνωνε σ’αυτήν την τοποθεσία περίεργα ερωτικά παιχνίδια όχι μόνο για τους Θεούς αλλά και για τους κοινούς θνητούς. Αυτά τα παιχνίδια, αποτελούνταν από μια μυστηριακή τελετή που γινόταν γύρω από μία τεράστια πέτρα, η οποία βρισκόταν στην κορυφή του λόφου που σχηματιζόταν από τους ποταμούς Καρκώτη και Γαρίλλη.

   Σύμφωνα με την παράδοση, σ’αυτήν την τελετή, κάθε νιόπαντρο ζευγάρι, θα έπρεπε να είναι πιασμένο χέρι χέρι και να περπατάει τριγύρω από την πέτρα, χορεύοντας ταυτόχρονα στους ήχους της μουσικής που προέρχονταν από τη λύρα του Ορφέα. Στο τέλος της ιεροτελεστίας, το ζευγάρι έπρεπε να καθίσει πάνω στην πέτρα ώστε να «κερδίσει» την εύνοια της κύπριδας θεάς και να εξασφαλίσει την διαρκή ερωτική ευτυχία σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

   Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που η μυστηριακή τελετή της Αφροδίτης προσέλκυε βασιλόπουλα και βασιλοπούλες από όλο το νησί αλλά και από τις γειτονικές περιοχές της Μ. Ασίας, της Ασσύριας και της Αιγύπτου μιας και όλα τα ζευγάρια ήθελαν να στεριώσει ο γάμος τους και να γίνει σαν πέτρα.
   Ωστόσο, ο θρύλος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια μιας τελετής και ενώ οι νιόπαντροι χόρευαν πιασμένοι χέρι χέρι, έγινε ένας σεισμός με αποτέλεσμα η πέτρα να κατρακυλήσει μέχρι το σημείο που ενώνονται οι δύο ποταμοί και σχηματίζουν τον Κλάριο και δυστυχώς να πλακώσει ακαριαία το ζευγάρι. Μετά λοιπόν από αυτό το τραγικό συμβάν, οι κάτοικοι όντας φοβισμένοι μην τυχόν και επαναληφθεί, έκτισαν την πέτρα και την ονόμασαν «Πέτρα του Ανδρογύνου». Μια ονομασία που όπως καταλαβαίνετε διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα!

Book your trip

All your holiday planning needs in one place, letting you book direct and benefit from official online rates
Larnaka – Rent Car

CarRental

Larnaka – Rent Car

Jhon Rent

Larnaka – Rent Car

RentCarNow

Larnaka – Accommodation

VK Hotel

Larnaka – Accommodation

Raze Hotel

Larnaka – Accommodation

JET Hotel

Larnaka – Taxi

TaxiNow

Larnaka – Taxi

BookTaxiNow

Larnaka – Taxi

Taxi jhon

Larnaka – Bus

Tour Bus

Larnaka – Bus

BusBook

Larnaka – Bus

Lee Bus

Larnaka – Guide

YourGuide

Larnaka – Guide

BookGuideNow

Larnaka – Guide

Jhon Guide