Απολαύστε ένα 1-μονοήμερο
στο χωριό Κακοπετριά
Κακοπετριά

Σημείο εκκίνησης – Τελικό σημείο

Απόσταση

Διάρκεια

Means of Transport
Highlights

Διαδρομή στο χάρτη

Γνωρίζωντας την Κακοπετριά
DAY 1 – We Suggest

Stop 1
Τα στενά της παλιάς Κακοπετριάς

Stop 2
Μονοπάτι της Βατερής

Stop 3
The Mill Restaurant
Ένα εστιατόριο με μια αξιοθαύμαστη τοποθεσία όπου σου προσφέρει μια καταπληκτική θέα και ποιοτικό φαγητό. Προλάβετέ να κάνετε κρατήσεις, γιατί το εστιατόριο ο Μύλος εκτός από την καταπληκτική θέα και ποιότητα φαγητού φημίζεται επίσης για την πιο νόστιμη πέστροφα. Καλή σας όρεξη!

Stop 4
Πέτρα του Ανδρογύνου – Κακοπετριά
-
Read more
Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν, που η Θεά Αφροδίτη και η Θεά Αθηνά, επέλεξαν μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, το χωριό Κακοπετριά για να κτίσουν τις κατοικίες τους. Συγκεκριμένα, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, μαζί με τις Κύπριδες νύμφες και τον Άδωνι, διοργάνωνε σ’αυτήν την τοποθεσία περίεργα ερωτικά παιχνίδια όχι μόνο για τους Θεούς αλλά και για τους κοινούς θνητούς. Αυτά τα παιχνίδια, αποτελούνταν από μια μυστηριακή τελετή που γινόταν γύρω από μία τεράστια πέτρα, η οποία βρισκόταν στην κορυφή του λόφου που σχηματιζόταν από τους ποταμούς Καρκώτη και Γαρίλλη.
Σύμφωνα με την παράδοση, σ’αυτήν την τελετή, κάθε νιόπαντρο ζευγάρι, θα έπρεπε να είναι πιασμένο χέρι χέρι και να περπατάει τριγύρω από την πέτρα, χορεύοντας ταυτόχρονα στους ήχους της μουσικής που προέρχονταν από τη λύρα του Ορφέα. Στο τέλος της ιεροτελεστίας, το ζευγάρι έπρεπε να καθίσει πάνω στην πέτρα ώστε να «κερδίσει» την εύνοια της κύπριδας θεάς και να εξασφαλίσει την διαρκή ερωτική ευτυχία σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που η μυστηριακή τελετή της Αφροδίτης προσέλκυε βασιλόπουλα και βασιλοπούλες από όλο το νησί αλλά και από τις γειτονικές περιοχές της Μ. Ασίας, της Ασσύριας και της Αιγύπτου μιας και όλα τα ζευγάρια ήθελαν να στεριώσει ο γάμος τους και να γίνει σαν πέτρα.
Ωστόσο, ο θρύλος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια μιας τελετής και ενώ οι νιόπαντροι χόρευαν πιασμένοι χέρι χέρι, έγινε ένας σεισμός με αποτέλεσμα η πέτρα να κατρακυλήσει μέχρι το σημείο που ενώνονται οι δύο ποταμοί και σχηματίζουν τον Κλάριο και δυστυχώς να πλακώσει ακαριαία το ζευγάρι. Μετά λοιπόν από αυτό το τραγικό συμβάν, οι κάτοικοι όντας φοβισμένοι μην τυχόν και επαναληφθεί, έκτισαν την πέτρα και την ονόμασαν «Πέτρα του Ανδρογύνου». Μια ονομασία που όπως καταλαβαίνετε διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα!